Activitats

Sant Nicolau
El 6 de desembre, dia de Sant Nicolau, és la festa major dels escolans. En una festa on assisteixen famílies, monjos i antics escolans, l’Escolania canta la llegenda de Sant Nicolau. Seguint una tradició de l’Edat Mitjana, durant aquest dia un dels escolans (prèviament elegit pels seus companys) és el Bisbetó i fa el paper de Sant Nicolau durant la llegenda. Aquesta festa és molt estimada pels escolans i per tots els qui han estat a l’Escolania.

Intercanvi amb La Masia del FCBarcelona
Periòdicament, els escolans fan un intercanvi amb els residents a La Masia del Barça, que pot consistir en una visita dels escolans a la ciutat esportiva Joan Gamper o en una excursió dels nois de La Masia a Montserrat. Amb ells, compartim la importància de valors com l’esforç, la disciplina i el treball en equip.

Intercanvi amb Cintra
Cada any, els escolans grans fan un intercanvi amb els nois i noies de l’escola Cintra, del barri del Raval de Barcelona. Aquest centre treballa amb adolescents en situació d’alt risc d’exclusió social. Els escolans i els joves de Cintra s’acullen mútuament compartint el joc i les seves experiències.

Intercanvi amb Anglaterra
Com a viatge de final de curs, els escolans grans fan un intercanvi amb nois d’una escola de Londres. Durant la seva estada a Anglaterra, els escolans visiten Londres i descobreixen com és la vida en una escola anglesa. I després, els nois anglesos vénen una setmana a Catalunya.

Quinze dies d’estiu
Els escolans solen tornar de vacances al voltant del 20 d’agost. Aquests dies abans de començar el curs escolar serveixen per reprendre l’activitat del Cor, però també per gaudir d’uns dies de piscina, campionats i altres activitats d’estiu. Són com unes colònies musicals.

Deganies
Cada dimecres hi ha un espai compartit entre l’Escola i la Residència per fer activitats que el dia a dia no permet. Depèn de la setmana, es fa una excursió per la muntanya, es convida un personatge a fer una xerrada, o s’aprofita per fer alguna altra activitat de grup.

Catequesi
A l’Escolania s’ofereix la possibilitat de rebre catequesi als escolans que no han rebut el Baptisme o la Primera Comunió.